Chanca Piedra 100 g (IPIFA)
CHANCA PIEDRA (Phyllantus niruri L.) Yerba de San Pablo
Opis
CHANCA PIEDRA (Phyllantus niruri L.) Yerba de San Pablo
Liście Chana piedry (Phyllantus niruri L.) wpływają korzystnie na układ pokarmowy organizmu – regulują jego pracę oraz wykazują działanie zapobiegające tworzeniu się kamieni nerkowych.
Chanca piedra (Phyllantus niruri L.) jest niewielką rośliną zielną, dziko rosnącą w strefie tropikalnej. Od wielu pokoleń liście tej rośliny wykorzystywane są przez tubylczych Indian z powodu ich walorów prozdrowotnych. Liście chanca piedry są wyłącznym składnikiem produktu.
Sposób przyrządzania i zalecane spożycie: 1 łyżkę stołową (3 g) liści zalać litrem wody i gotować na małym ogniu pod przykryciem, przez 10 minut. Ostudzony odwar przecedzić i pić trzy razy dziennie po 1 szklance między posiłkami. Zalecana porcja dzienna dostarcza 3 g liści chanca piedra.
Nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.
Zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia są ważne dla utrzymania prawidłowego stanu zdrowia.
Uwaga: nie podawać dzieciom, kobietom w ciąży i w czasie laktacji. Nie stosować w przypadku nadwrażliwości na składniki preparatu.
Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Przechowywać w temperaturze poniżej 15°C, w suchym i ciemnym miejscu.
Zawartość netto: 100 g liści
Producent: IPIFA, Peru
Importer: Centrum Ziołolecznictwa Wilcaccora, 05-092 Łomianki, ul. Warszawska 71 A
Weryfikujemy, które opinie pochodzą od klientów, którzy kupili dany produkt. Po zatwierdzeniu wyświetlamy zarówno pozytywne, jak i negatywne opinie.