ETAS® 60 kaps.
ETAS® roślinny opatentowany ekstrakt, wytwarzany z końcowej części szparaga (Asparagus officinalis). Suplement diety posiadający unikalną właściwość zwiększania wytwarzania przez organizm białka szoku termicznego (HSP70).

Opis
ETAS® roślinny opatentowany ekstrakt, wytwarzany z końcowej części szparaga (Asparagus officinalis), suplement diety.
Posiadający unikalną właściwość zwiększania wytwarzania przez organizm białka szoku termicznego (HSP70).
Obszary przeprowadzonych dotychczas badań:
- ETAS® | optymalizuje długość snu oraz jego jakość
Zapobieganie wczesnemu budzeniu się. - ETAS® | redukuje wpływ stresu na organizm
Zmniejszenie wydzielania kortyzolu. - ETAS® | wspiera funkcje poznawcze
Poprawia nastrój oraz pamięć.
Wspomaga rozwój neuronów. - ETAS® | indukuje ekspresję HSP
HSP | białka szoku termicznego (HSP) utrzymują codzienną homeostazę komórek, chroniąc ich białka przed uszkodzeniem oraz przywracają ich prawidłową funkcję. Ekspresja HSP indukowana jest w celu ochrony komórek przed czynnikami stresogennymi. Jednak odpowiedź HSP na czynniki stresogenne maleje wraz z wiekiem.
Dawkowanie: 3 x 1 kapsułka dziennie.
Opakowanie zawiera: 60 kapsułek.
Bezpieczeństwo: ETAS® | jest naturalnym składnikiem pozyskiwanym z końcówki szparaga (Asparagus officinalis). Szparagi z kolei są bezpiecznie spożywane przez ludzi od co najmniej 5 000 lat. W zakresie bezpieczeństwa produktu przeprowadzono 90-dniowe badanie toksykologiczne, które nie wykazało znacznych zdarzeń niepożądanych oraz potwierdziło jego bezpieczeństwo.
Producent: Amino Up, Japonia
Importer: Kogen Sp. z o.o., Polska
Wybrane badania:
Ito T, et al. 2013 Isolation, structural elucidation and biological evaluation of a 5 hydroxymethul-2-furfural derivative, asfural, from Enzyme-Treated Asparagus Extract. Journal of Agricultural and Food Chemistry vol. 61 (38), pp. 9155-9159.
Ito T, et al. 2014. Effects of Enzyme-Treated Asparagus Extract on Heat-Shock Protein 70, stress indices and sleep in healthy adult men. Journal of Nutritional Science and Vitaminology vol 60(4) pp. 283-290.
Ito T, et al. 2014. Enzyme-Treated Asparagus Extract promotes expression of Heat-Shock Protein and exerts antistress effects. Journal od Food Science vol. 79 (3) pp. H413-H419.
Ito T, et al. 2014. Toxicological assessment of Enzyme-Treated Asparagus Extract in rat acute and subchronic oral toxicity studies and genotoxicity tests. Regulatory Toxicology and Pharmacology vol 68 (2), pp. 240-249.
Sakurai T, et al. 2014. Enzyme-Treated Asparagus officinalis extractshows neuroprotective effects and attenuates cognitive impairment in senescence-accelerated mice. Natural Product Communications vol 9(1), pp. 101-106.
Ogasawara J,et al.2014. ETAS, an enzyme-treated asparagus extract, attenuates amyloid -included cellular disorder in PC12 cells. Natural Product Communications vol 9(4), pp. 561-564.
Takanari J, et al. 2016. Effect of of Enzyme-Treated Asparagus Extract (ETAS) on psychological stress in healthy individuals. In press, Journal of Nutritional Science and Vitaminology.
Weryfikujemy, które opinie pochodzą od klientów, którzy kupili dany produkt. Po zatwierdzeniu wyświetlamy zarówno pozytywne, jak i negatywne opinie.