• 22 632 32 43

  • shop@natura-akacka.com.pl

ETAS® 60 kaps.

ETAS® roślinny opatentowany ekstrakt, wytwarzany z końcowej części szparaga (Asparagus officinalis). Suplement diety posiadający unikalną właściwość zwiększania wytwarzania przez organizm białka szoku termicznego (HSP70).

Dostępność: w magazynie
Wysyłka w: 48 godzin
Cena: 159,00 zł 159.00
ilość szt.
Zyskujesz 159 pkt [?]
dodaj do przechowalni

Opis

ETAS® roślinny opatentowany ekstrakt, wytwarzany z końcowej części szparaga (Asparagus officinalis), suplement diety.
Posiadający unikalną właściwość zwiększania wytwarzania przez organizm białka szoku termicznego (HSP70).

Obszary przeprowadzonych dotychczas badań:

  • ETAS® | optymalizuje długość snu oraz jego jakość
    Zapobieganie wczesnemu budzeniu się.
  • ETAS® | redukuje wpływ stresu na organizm
    Zmniejszenie wydzielania kortyzolu.
  • ETAS® | wspiera funkcje poznawcze
    Poprawia nastrój oraz pamięć.
    Wspomaga rozwój neuronów.
  • ETAS® | indukuje ekspresję HSP

HSP | białka szoku termicznego (HSP) utrzymują codzienną homeostazę komórek, chroniąc ich białka przed uszkodzeniem oraz przywracają ich prawidłową funkcję. Ekspresja HSP indukowana jest w celu ochrony komórek przed czynnikami stresogennymi. Jednak odpowiedź HSP na czynniki stresogenne maleje wraz z wiekiem.

Dawkowanie: 3 x 1 kapsułka dziennie.

Opakowanie zawiera: 60 kapsułek.

Bezpieczeństwo: ETAS® | jest naturalnym składnikiem pozyskiwanym z końcówki szparaga (Asparagus officinalis). Szparagi z kolei są bezpiecznie spożywane przez ludzi od co najmniej 5 000 lat. W zakresie bezpieczeństwa produktu przeprowadzono 90-dniowe badanie toksykologiczne, które nie wykazało znacznych zdarzeń niepożądanych oraz potwierdziło jego bezpieczeństwo.

Producent: Amino Up, Japonia
Importer: Kogen Sp. z o.o., Polska

Wybrane badania:

Ito T, et al. 2013 Isolation, structural elucidation and biological evaluation of a 5 hydroxymethul-2-furfural derivative, asfural, from Enzyme-Treated Asparagus Extract. Journal of Agricultural and Food Chemistry vol. 61 (38), pp. 9155-9159.

Ito T, et al. 2014. Effects of Enzyme-Treated Asparagus Extract on Heat-Shock Protein 70, stress indices and sleep in healthy adult men. Journal of Nutritional Science and Vitaminology vol 60(4) pp. 283-290.

Ito T, et al. 2014. Enzyme-Treated Asparagus Extract promotes expression of Heat-Shock Protein and exerts antistress effects. Journal od Food Science vol. 79 (3) pp. H413-H419.

Ito T, et al. 2014. Toxicological assessment of Enzyme-Treated Asparagus Extract in rat acute and subchronic oral toxicity studies and genotoxicity tests. Regulatory Toxicology and Pharmacology vol 68 (2), pp. 240-249.

Sakurai T, et al. 2014. Enzyme-Treated Asparagus officinalis extractshows neuroprotective effects and attenuates cognitive impairment in senescence-accelerated mice. Natural Product Communications vol 9(1), pp. 101-106.

Ogasawara J,et al.2014. ETAS, an enzyme-treated asparagus extract, attenuates amyloid -included cellular disorder in PC12 cells. Natural Product Communications vol 9(4), pp. 561-564.

Takanari J, et al. 2016. Effect of of Enzyme-Treated Asparagus Extract (ETAS) on psychological stress in healthy individuals. In press, Journal of Nutritional Science and Vitaminology.

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium