Imbir EKO 200 g (Dary Natury)
Produkt rolnictwa ekologicznego.
Opis
W tropikalnej Azji imbir uprawia się od ponad 3000 lat, chociaż jego pochodzenie jest nieznane. To jedna z najstarszych roślin uprawnych.
- Kłącze imbiru wykorzystuje się w lecznictwie. Zawiera przede wszystkim olejek eteryczny oraz wiele innych wartości odżywczych, w tym związek fenolowy – gingerol. To dzięki niemu imbir ma ostry smak.
- Imbir przeciwdziała nudnościom i wymiotom ,oraz odruchom wymiotnym. Dzięki temu, imbir zapobiega dolegliwościom w chorobie lokomocyjnej, morskiej, po narkozie.
- Wykazuje działanie przeciwzapalne i przeciwbólowe, dlatego stosuje się go przy przeziębieniach oraz ułatwia trawienie.
- Ponadto imbir przynosi ulgę chorym stawom, ponieważ rozgrzewa organizm. Wchodzi w skład maści i kremów rozgrzewających. W pożywieniu bardzo dobrze komponuje się z potrawami kuchni azjatyckiej. Dynia go wręcz uwielbia!
- Jednak zaleca się spożycie imbiru w umiarkowanych ilościach, bowiem może działać drażniąco na przewód pokarmowy.
Imbir stosuje się jako przyprawę do zup, pieczonego mięsa wieprzowego, dziczyzny i baraniny. Dodaje delikatnego smaku potrawom z ryżu, jajek, słodkim deserom, kompotom, różnym słodyczom. Imbir dodaje się do ogórków marynowanych i dyni marynowanej.
Składniki: imbir* 100%
*produkt rolnictwa ekologicznego
Opakowanie: 200 g
Producent: Dary Natury, Koryciny 73, 17-315 Grodzisk, Polska
Termin przydatności: Wszystkie oferowane produkty są świeże o ile nie napisano inaczej w ofercie. Na życzenie podajemy dokładny termin przydatności e-mailowo lub telefonicznie.
- Zdjęcie ma charakter informacyjny. Rzeczywisty wygląd produktu może się różnić od prezentowanego na zdjęciu.
Weryfikujemy, które opinie pochodzą od klientów, którzy kupili dany produkt. Po zatwierdzeniu wyświetlamy zarówno pozytywne, jak i negatywne opinie.