KURKA ekstrakt z owocników pieprznika jadalnego 50 g
KURKA ekstrakt z owocników pieprznika jadalnego 50 g.
Opis
KURKA ekstrakt z owocników pieprznika jadalnego 50 g
Pieprznik jadalny – kurka (Cantharelleus cibarius) grzyb jadalny z rodziny pieprznikowatych.
- Źródło polisacharydów, białka (m.in. aminokwasów egzogennych), minerałów (m.in, cynku, selenu, żelaza, manganu,kobaltu), witamin B3, B5, D, korotenoidów, flawonoidów (rutyny, kwertycyny), steroli, polifenoli,
- Składniki pieprznika jadalnego – kurka wzmacniają działanie układu odpornościowego, aktywizują limfocyty B, T, chelatują (wychwytują) nadmiar żelaza w tkankach wątroby, wzmacniają ochronę przed bakteriami Staphylolococcus monocytogenes, Escherichia Coli, Salmonella Enteritidis, Shigella sonnei, Pseudomonas aeruginosa, Yersinia enterocolitica.
- Działają antyoksydacyjnie ,hamująco na wzrost komórek niepożądanych w obrębie jelita grubego, szpiku, piersi, szyjki macicy..
- Mogą obniżać ciśnienie krwi, przeciwdziałają niedotlenieniu.
- Korzystnie wpływają na pracę neuronów i układu nerwowego.
Składniki: sproszkowany pieprznik jadalny – kurka (Cantharelleus cibarius) standaryzowany > 40% polisacharydów
Zalecenie: łączyć z produktami bogatymi w witaminę C, która wspomaga wchłanianie składników.
Zalecane spożycie: na czczo, 1 lub 2 płaskie miarki (ok. 650-1300 mg), najlepiej dodać do soku, sałatki lub zielonej herbaty
UWAGA: nie łączyć z nabiałem (spowalnia wchłanianie). Nie zalewać wrzątkiem
Przechowywanie: w suchym miejscu szczelnie zamknięte
Masa netto: 50 g ( 38/76 porcje)
Producent: Rokitnik i Przyjaciele, ul. Wspólna 63B lok. 2, 00-687 Warszawa
Weryfikujemy, które opinie pochodzą od klientów, którzy kupili dany produkt. Po zatwierdzeniu wyświetlamy zarówno pozytywne, jak i negatywne opinie.