Masło klarowane GHEE 240 g
Masło klarowane, czyli masło GHEE od wieków używane jest w tradycyjnej kuchni indyjskiej, ajurwedyjskiej czy tybetańskiej.
Opis
Masło klarowane GHEE 240 g
Masło klarowane, czyli masło GHEE od wieków używane jest w tradycyjnej kuchni indyjskiej, ajurwedyjskiej czy tybetańskiej. Powstaje w procesie gotowania i oczyszczania masła pozbawiając go laktozy, kazeiny, wody i innych zanieczyszczeń. Wysoka temperatura dymienia oraz delikatny, lekko orzechowy smak sprawiają, że masło klarowane świetnie nadaje się do gotowania, smażenia i pieczenia.
SKŁADNIKI: 100% tłuszcz mleczny z masła poddanego klarowaniu.
Kraj pochodzenia: Polska.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
- Wartość energetyczna: 3700 kJ/ 900 kcal
- Tłuszcz: 100 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 60 g
- Węglowodany: 0 g w tym cukry: 0 g
- Białko: 0 g
- Sól: 0 g
PRZECHOWYWANIE: Przechowywać w zacienionym miejscu w temp. poniżej 18°C.
Weryfikujemy, które opinie pochodzą od klientów, którzy kupili dany produkt. Po zatwierdzeniu wyświetlamy zarówno pozytywne, jak i negatywne opinie.