Mieszanka do wypieku chleba bezglutenowego z żurawiną 500 g
Opis
Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba z żurawiną PIĘĆ PRZEMIAN
Składniki: mąka owsiana bezglutenowa, płatki owsiane bezglutenowe, mąka teff, żurawina suszona (żurawina 62%, koncentrat soku jabłkowego, olej słonecznikowy), słonecznik, siemię lniane, płatki teff, nasiona chia, łuska babki jajowatej, sól himalajska.
Produkt bezglutenowy, może zawierać alergeny: orzechy. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.
Sposób przygotowania:
1. Nagrzej piekarnik do 190°C.
2. Brytfankę (małą keksówkę) posmaruj olejem kokosowym lub masłem klarowanym. Można ją posypać płatkami teff, płatkami owsianymi lub mielonym siemieniem lnianym.
3. Wsyp mieszankę do miski.
4. Dokładnie mieszając dolej 500 ml mocno gazowanej wody.
5. Wymieszane ciasto przelej do brytfanki i wsadź do piekarnika na 1,5 godziny.
6. Po upieczeniu chleb wyjmij z brytfanki i zawiń w szmatkę. Odstaw do ostygnięcia.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
- wartość energetyczna: 1492 kJ/357 kcal
- Tłuszcz: 11 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,5 g
- Węglowodany: 50 g w tym cukry: 8,4 g
- Białko: 13 g
- Błonnik: 15 g
- Sól: 1,9 g
Wyprodukowano w Polsce przez: Simpatiko s.c., ul. Łuże 20, 05-092 Dąbrowa
Masa netto: 500 g
- Zdjęcie ma charakter informacyjny. Rzeczywisty wygląd produktu może się różnić od prezentowanego na zdjęciu.
- Informujemy, iż ceny produktów oraz ich dostępność prezentowana na stronie sklepu internetowego różnią się od cen produktów oraz ich dostępności w sklepie stacjonarnym.
Weryfikujemy, które opinie pochodzą od klientów, którzy kupili dany produkt. Po zatwierdzeniu wyświetlamy zarówno pozytywne, jak i negatywne opinie.
Małgosia
Chlebek robi się bardzo prosto. Kupuję do niego Żywiec mocno gazowany. Ten najbardziej smakuje moim dzieciom. Ja wolę wersję z czarnuszką lub pestkami dyni. Według mnie smaczniejszy , niż ten z piekarni. Najlepiej się kroi dobrze przestygnięty ub następnego dnia.