MIÓD AKACJOWY 1050 g nektarowy/nierozgrzewany
Pasieka z Pasją konfekcjonuje miody w nieszablonowy sposób, ponieważ do przekładania miodu używa maszyny własnego autorstwa, na którą otrzymała patent o numerze 230135 nadany przez Urząd Patentowy Rzeczypospolitej Polskiej.
Opis
MIÓD AKACJOWY 1050 g nektarowy/nierozgrzewany - MIÓD Z POLSKIEJ PASIEKI HAWRAN.
Miód świeży ze zbioru 2021r. Nalany prosto z wirówki. Jest to miód płynny, który z czasem skrystalizuje!
Kolor/smak: Przeźroczysty, słomkowy. Po krystalizacji kremowy, jasny. W smaku łagodny.
Konsystencja: Płynna dążąca do krystalizacji. Ze względu na przewagę fruktozy w swoim składzie krystalizuje najwolniej ze wszystkich miodów.
Data przydatności do spożycia: 2 lata
Polecany przy:
- zaburzenia przewodu pokarmowego,
- nerki i ukł. moczowy,
- przeziębienia.
- ból gardła, kaszel i inne dolegliwości górnych dróg oddechowych.
- polecany dla cukrzyków.
Stosowanie:
Do przegotowanej i ostudzonej poniżej 40 °C wody, wieczorem dodać od 1 do 3 łyżeczek miodu. Polecamy dodać do tego 2 łyżeczki pyłku lub pierzgi ponieważ kilkukrotnie podwyższa to wartość biologiczną i zdrowotną takiego napoju. Wyciągnąć łyżeczkę oraz przykryć spodkiem i pozostawić na noc. Rano wymieszać i wypić na czczo, około 20 minut przed posiłkiem. Można stosować jako zamiennik słodyczy.
W przypadku gdy, przychodzi ochota na słodkie, warto sięgnąć po łyżeczkę miodu. Pamiętaj, że nie musi się kończyć tylko na jednej łyżeczce :)
Przechowuj miód w ciemnym i chłodnym miejscu ponieważ, trzymany w temperaturze pokojowej, po pewnym czasie, w miarę przechowywania rozdziela się zwykle na dwie warstwy: górną - płynną i dolną skrystalizowaną. Nie ma to jednak żadnego wpływu na jego właściwości.
Pasieka z Pasją konfekcjonuje miody w nieszablonowy sposób, ponieważ do przekładania miodu używa maszyny własnego autorstwa, na którą otrzymała patent o numerze 230135 nadany przez Urząd Patentowy Rzeczypospolitej Polskiej.
Proces pozyskiwania miodu polega w pierwszej fazie na zebraniu plastrów z miodem z ula, które są wirowane i zlewane do beczek. Następnym krokiem po pełnej krystalizacji miodu w beczce jest wyłupanie go za pomocą specjalnych łopat do zbiornika maszyny tłoczącej go na zimno. Tak wytłoczony miód w słoiku ważony jest i uzupełniany do żądanej gramatury, zakręcany i finalnie etykietowany. Zastosowanie takiego rozwiązania rozluźniło miód do konsystencji smarownej z wyczuwalnymi grudami miodu i pozwoliło zachować pełną aktywność biologiczną tego cennego surowca.
Waga netto: 1050 g
- Zdjęcie ma charakter informacyjny. Rzeczywisty wygląd produktu może się różnić od prezentowanego na zdjęciu.
Weryfikujemy, które opinie pochodzą od klientów, którzy kupili dany produkt. Po zatwierdzeniu wyświetlamy zarówno pozytywne, jak i negatywne opinie.