MIÓD GORCZYCOWY 380 g nektarowy/nierozgrzewany
Pasieka z Pasją konfekcjonuje miody w nieszablonowy sposób, ponieważ do przekładania miodu używa maszyny własnego autorstwa, na którą otrzymała patent o numerze 230135 nadany przez Urząd Patentowy Rzeczypospolitej Polskiej.
Opis
MIÓD GORCZYCOWY NEKTAROWY/NIEROZGRZEWANY Z POLSKIEJ PASIEKI HAWRAN.
Miód gorczycowy nierozgrzewany pozyskiwany z terenów gminy Będzino.
Rok zbioru: 2020 r.
Kolor/smak: Przed i po krystalizacji jasnożółty, słomkowy. W smaku miód gorczycowy jest łagodny, słodki, kwaśny. Smak i barwa miodu gorczycowego mogą różnić się w zależności od lokalizacji pasieki.
Konsystencja: Po przełożeniu miodu gorczycowego na zimno z beczki (po procesie krystalizacji) do słoika jest smarowna i gładka.
Data przydatności do spożycia: 2 lata
Polecany przy:
- Zawiera w swoim składzie dużą ilość glukozy, dzięki czemu wpływa na układ krążenia i mięsień sercowy.
- Miód z gorczycy stosuje się przy chorobach serca oraz naczyń wieńcowych.
- Wspomaga odtruwanie wątroby ze związków toksycznych, a także wpływa na stabilizację ciśnienia tętniczego krwi.
Stosowanie:
Do przegotowanej i ostudzonej poniżej 40 °C wody, wieczorem dodać od 1 do 3 łyżeczek miodu z gorczycy. Polecamy dodać do tego 2 łyżeczki pyłku lub pierzgi ponieważ kilkukrotnie podwyższa to wartość biologiczną i zdrowotną takiego napoju. Wyciągnąć łyżeczkę oraz przykryć spodkiem i pozostawić na noc. Rano wymieszać i wypić miód gorczycowy na czczo, około 20 minut przed posiłkiem. Można stosować jako zamiennik słodyczy.
W przypadku gdy, przychodzi ochota na słodkie, warto sięgnąć po łyżeczkę miodu gorczycowego. Pamiętaj, że nie musi się kończyć tylko na jednej łyżeczce :)
Przechowuj miód w ciemnym i chłodnym miejscu ponieważ, trzymany w temperaturze pokojowej, po pewnym czasie, w miarę przechowywania rozdziela się zwykle na dwie warstwy: górną - płynną i dolną skrystalizowaną. Nie ma to jednak żadnego wpływu na jego właściwości.
Pasieka z Pasją konfekcjonuje miody z gorczycy w nieszablonowy sposób, ponieważ do przekładania miodu używa maszyny własnego autorstwa, na którą otrzymała patent o numerze 230135 nadany przez Urząd Patentowy Rzeczypospolitej Polskiej.
Proces pozyskiwania miodu gorczycowego polega w pierwszej fazie na zebraniu plastrów z miodem z ula, które są wirowane i zlewane do beczek. Następnym krokiem po pełnej krystalizacji miodu w beczce jest wyłupanie go za pomocą specjalnych łopat do zbiornika maszyny tłoczącej go na zimno. Tak wytłoczony miód w słoiku ważony jest i uzupełniany do żądanej gramatury, zakręcany i finalnie etykietowany. Zastosowanie takiego rozwiązania rozluźniło miód do konsystencji smarownej z wyczuwalnymi grudami miodu i pozwoliło zachować pełną aktywność biologiczną tego cennego surowca.
Waga netto: 380 g
- Zdjęcie ma charakter informacyjny. Rzeczywisty wygląd produktu może się różnić od prezentowanego na zdjęciu.
- Informujemy, iż ceny produktów oraz ich dostępność prezentowana na stronie sklepu internetowego różnią się od cen produktów oraz ich dostępności w sklepie stacjonarnym.
Weryfikujemy, które opinie pochodzą od klientów, którzy kupili dany produkt. Po zatwierdzeniu wyświetlamy zarówno pozytywne, jak i negatywne opinie.