• +48 602-263-321

  • shop@natura-akacka.com.pl

MIÓD GORCZYCOWY 380 g nektarowy/nierozgrzewany

Pasieka z Pasją konfekcjonuje miody w nieszablonowy sposób, ponieważ do przekładania miodu używa maszyny własnego autorstwa, na którą otrzymała patent o numerze 230135 nadany przez Urząd Patentowy Rzeczypospolitej Polskiej.

Dostępność: brak towaru
Cena: 26,09 zł 26.09
ilość szt.
Zyskujesz 26 pkt [?]
dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: HAWRAN Pasieka z Pasją
Kod produktu: TT001291

Opis

MIÓD GORCZYCOWY NEKTAROWY/NIEROZGRZEWANY Z POLSKIEJ PASIEKI HAWRAN. 

Miód gorczycowy nierozgrzewany pozyskiwany z terenów gminy Będzino.

Rok zbioru: 2020 r.

Kolor/smak: Przed i po krystalizacji jasnożółty, słomkowy. W smaku miód gorczycowy jest łagodny, słodki, kwaśny. Smak i barwa miodu gorczycowego mogą różnić się w zależności od lokalizacji pasieki.

Konsystencja: Po przełożeniu miodu gorczycowego na zimno z beczki (po procesie krystalizacji) do słoika jest smarowna i gładka.

Data przydatności do spożycia: 2 lata

Polecany przy:

  • Zawiera w swoim składzie dużą ilość glukozy, dzięki czemu wpływa na układ krążenia i mięsień sercowy.
  • Miód z gorczycy stosuje się przy chorobach serca oraz naczyń wieńcowych.
  • Wspomaga odtruwanie wątroby ze związków toksycznych, a także wpływa na stabilizację ciśnienia tętniczego krwi.

Stosowanie:

Do przegotowanej i ostudzonej poniżej 40 °C wody, wieczorem dodać od 1 do 3 łyżeczek miodu z gorczycy. Polecamy dodać do tego 2 łyżeczki pyłku lub pierzgi ponieważ kilkukrotnie podwyższa to wartość biologiczną i zdrowotną takiego napoju. Wyciągnąć łyżeczkę oraz przykryć spodkiem i pozostawić na noc. Rano wymieszać i wypić miód gorczycowy na czczo, około 20 minut przed posiłkiem. Można stosować jako zamiennik słodyczy.

W przypadku gdy, przychodzi ochota na słodkie, warto sięgnąć po łyżeczkę miodu gorczycowego. Pamiętaj, że nie musi się kończyć tylko na jednej łyżeczce :)

Przechowuj miód w ciemnym i chłodnym miejscu ponieważ, trzymany w temperaturze pokojowej, po pewnym czasie, w miarę przechowywania rozdziela się zwykle na dwie warstwy: górną - płynną i dolną skrystalizowaną. Nie ma to jednak żadnego wpływu na jego właściwości.

Pasieka z Pasją konfekcjonuje miody z gorczycy w nieszablonowy sposób, ponieważ do przekładania miodu używa maszyny własnego autorstwa, na którą otrzymała patent o numerze 230135 nadany przez Urząd Patentowy Rzeczypospolitej Polskiej.

Proces pozyskiwania miodu gorczycowego polega w pierwszej fazie na zebraniu plastrów z miodem z ula, które są wirowane i zlewane do beczek. Następnym krokiem po pełnej krystalizacji miodu w beczce jest wyłupanie go za pomocą specjalnych łopat do zbiornika maszyny tłoczącej go na zimno. Tak wytłoczony miód w słoiku ważony jest i uzupełniany do żądanej gramatury, zakręcany i finalnie etykietowany. Zastosowanie takiego rozwiązania rozluźniło miód do konsystencji smarownej z wyczuwalnymi grudami miodu i pozwoliło zachować pełną aktywność biologiczną tego cennego surowca.

Waga netto: 380 g 

  • Zdjęcie ma charakter informacyjny. Rzeczywisty wygląd produktu może się różnić od prezentowanego na zdjęciu.
  • Informujemy, iż ceny produktów oraz ich dostępność prezentowana na stronie sklepu internetowego różnią się od cen produktów oraz ich dostępności w sklepie  stacjonarnym.

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium